Katajanokan Laituri

Katajanokan Laituri on suunnitteilla oleva puurakenteinen toimitalo ja se sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Katajanokalla meren rannalla. Merkittävään kulttuuriympäristöön sijoittuvaan rakennukseen tulee myös julkisia tiloja, jolloin se palvelee myös merellisestä sijainnista nauttivia kaupunkilaisia ja matkailijoita.  Puurakenne sekä rakennuksen persoonallinen muotoilu toimivat vahvoina erottautumistekijöinä alueen muista kiinteistöistä.

katajanokanlaituri.fi

Katajanokan Laiturista valmistuu kaupunkikuvallisesti ympäristöönsä sulautuva toimitalo joka on ympäristöarvoiltaan ja ilmastotavoitteiltaan edistyksellinen.

Rakennuksen materiaalina käytetään talon päävuokralaisen, Stora Enson, massiivipuuelementtejä. Ilmastonäkökulmasta vastuullisesti kasvatetulla ja uusiutuvalla puulla on rakentamisessa paljon vahvuuksia. Toimitilassa on vuokrattavaa tilaa noin 16 000 neliömetriä. Stora Enson pääkonttorin ja hotellin lisäksi rakennukseen on kaavailtu toimitiloja yrityksille ja palveluntarjoajille.

Katajanokan Laituri -hankkeen kunnianhimoinen tavoite on rakentaa täysin hiilineutraali toimitilarakennus, jonka tarvitsema energia on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energialähteillä. Siksi jokaisen hankkeeseen osallistuvan osapuolen on sitouduttava tavoitteeseen alusta saakka.

Rakennukselle tullaan hakemaan vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

Katajanokan Laiturista valmistuu kaupunkikuvallisesti ympäristöönsä sulautuva toimitila, joka on ympäristöarvoiltaan ja ilmastotavoitteiltaan edistyksellinen.

Stora Enso on uuden toimitilan päävuokralainen, ja rakennuksen materiaalina käytetään Stora Enson massiivipuuelementtejä. Ilmastonäkökulmasta katsoen vastuullisesti kasvatetulla ja uusiutuvalla puulla on rakentamisessa paljon vahvuuksia. Toimitilassa on vuokrattavaa tilaa noin 16 000 neliömetriä. Stora Enson pääkonttorin ja hotellin lisäksi rakennukseen tulee toimitiloja yrityksille ja palveluntarjoajille.

Katakanokan Laituri -hankkeen kunnianhimoinen tavoite on rakentaa täysin hiilineutraali toimitilarakennus, jonka tarvitsema energia on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energialähteillä. Siksi jokaisen hankkeeseen osallistuvan osapuolen on sitouduttava tavoitteeseen alusta saakka.

Rakennukselle tullaan hakemaan vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

Yhteydet ja palvelut

Uusi, hiilineutraali toimitalo on suomalaisen puurakentamisen taidonnäyte Helsingin paraatipaikalla.  Alueelle on hyvät julkiset liikenneyhteydet ja se sijaitsee palveluiden sekä useiden ravintoloiden läheisyydessä.

Helsingin keskusta on aivan kivenheiton päässä Katajanokalta. Alueelle on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Taloon suunnitellaan kattava palveluvalikoima, joka tukee vuokralaisten viihtyvyyttä ja liiketoimintaa.

Alueella on lukuisia lounasravintoloita. Raitiovaunuyhteydet mahdollistavat nopean pääsyn kauppatorille tai Helsingin keskustaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä yrityksellenne parhaat mahdolliset tilat.


Hyväksyn tietojeni käytön sivuston tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tytti Juhokas
Asiakkuuspäällikkö
010 244 5018
tytti.juhokas@varma.fi
Sari Raunio
Kiinteistökehitysjohtaja
050 526 6886
sari.raunio@varma.fi