Lataa opas: Varman kiinteistöjen käytön ja ylläpidon kiertotalousohjeen päivitetty versio on julkaistu

Ilmakuva, jossa vesialueita ja metsää.
Työeläkeyhtiö Varma odottaa kumppaneiltaan kiertotalouden periaatteiden noudattamista omistamiensa kiinteistöjen korjaus- ja uudisrakentamisessa sekä niiden ylläpidossa. Ensimmäisen kerran vuonna 2020 käyttöön otetusta käytön ja ylläpidon kiertotalousohjeesta on nyt julkaistu päivitetty versio.

Ilmastonmuutoksen torjunta esimerkiksi vastuullisen sijoittamisen kautta on Varman yritysvastuun painopisteitä. Yhtenä vastuullisuuden ohjauskeinona Varma otti vuonna 2020 käyttöön kumppaneilleen suunnatut kiertotalousohjeet korjaus- ja uudisrakennuskohteilleen sekä kiinteistöjen ylläpitoon. Ohjeiden tarkoituksena on helpottaa sidosryhmiä kiertotalousperiaatteiden ja Varman ilmastotavoitteiden ymmärtämisessä, niiden käytäntöön jalkauttamisessa sekä mittarien asettamisessa.

Paitsi että kiertotaloudella luodaan kestävää kasvua ja hyvinvointia, se myös lisää Varman kiinteistöjen houkuttelevuutta ja nostaa niiden arvoa. Toimintansa kehittämisen kautta Varma myös tukee asiakkaidensa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Päivitetystä ohjeesta löydät mm.

  • Mitä kiertotalous kiinteistöalalla oikein tarkoittaa
  • Millaisia kestävyystavoitteita Varmalla on ja miten niitä mitataan ja seurataan
  • Käytännön vinkkejä ja kiertotalouden soveltamisesimerkkejä
  • Eri toiminnoille kohdistetut kiertotalouden edistämisen tavoitekorttipohjat
  • Tapausesimerkkejä, joissa on sovellettu kiertotalouden eri periaatteita Suomessa ja ulkomailla

Ohje on tarkoitettu kaikkien Varman kiinteistöjen käytöstä ja ylläpidosta vastaaville työntekijöille ja kumppaneille. Ohje sisältää käytännön ohjauskeinoja ja kiertotalouden soveltamisesimerkkejä, joita voi hyödyntää tapauskohtaisten mahdollisuuksien mukaan.

 

Lataa päivitetty käytön ja ylläpidon kiertotalousohje tästä

Lataa rakentamisen kiertotalousohje (2020) tästä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä