”En todellakaan vaihda pois Varmalta!” – Unelmien liiketila rakentui tukemaan uusia kasvutavoitteita | Case: Sky Beauty

Helsingin Hakaniemessä sijaitseva, kauneudenhoitopalveluita tarjoava Sky Beauty on palvellut asiakkaitaan John S -toimitilakiinteistön katutason liiketilassa jo vuodesta 2006.

– Kun aloitin kosmetiikkayrittäjäurani, en tuntenut Helsinkiä vielä ollenkaan. Kävin katsomassa kolmea eri liiketilaa: yksi oli Punavuoressa, toinen Katajanokalla ja kolmas Hakaniemessä. En meinannut löytää itse edes kartan avulla kahteen ensimmäisestä, joten järkeilin, että eivät asiakkaatkaan sinne löydä, muistelee Sky Beautyn yrittäjä Päivi Kröger-Kekkonen.

Sky Beautyn alkutaipaleella mukana olleet yhtiökumppanit epäröivät John S:n sijainnin kanssa, mutta kritiikki ei lannistanut Kröger-Kekkosen varmuutta liiketilan valinnassa. Sky Beautyn ensimmäinen liiketila siis avattiin Hakaniemeen.

– Hakaniemen liiketila sijaitsi hyvin näkyvillä pääkadun varressa ja sen edestä löytyi myös parkkipaikat asiakkaille. Myös tila itsessään tuntui loistavalta, sillä se oli juuri remontoitu, tiivistää Kröger-Kekkonen liiketilavalinnan taustalla vaikuttaneita tekijöitä.

Sky Beautyn tila sijoittui kahden muun liiketilan väliin, ja se käsitti neljä hoitotilaa, maahantuonnin toimistotilat sekä sosiaalitilat. Tuolloin John S:n toimitilakiinteistön omisti vielä Wärtsilä, jonka oma pääkonttori sijaitsi rakennuksen ylemmissä kerroksissa. Muutama vuosi Sky Beautyn vuokrasopimuksen sopimisen jälkeen Wärtsilä myi kiinteistön Varmalle ja kauneudenhoitoalan yrityksestä tuli Varman liiketilavuokralainen.

– Päädyimme siis Varmalle alun perin vahingossa – Wärtsilän kautta, muistelee Kröger-Kekkonen Varma-yhteistyön alkua.

Kuva: Päivi Kröger-Kekkonen, Sky Beauty Oy

Yrityksen kasvu toi eteen uusia haastavia liiketilavalintoja

Vuosien myötä Sky Beautyn toiminta kasvoi niin, että yrityksen kaikki toiminnot eivät enää mahtuneet alkuperäisiin tiloihin. Maahantuonnin kuormat aiheuttivat toimistotiloihin hankalan tiiviin tunnelman, ja toisinaan yrityksessä pohdittiin, kuka henkilöstöstä voisi tehdä seuraavan päivän etänä.

– Vuonna 2019 me olimme juuri tehneet Helsingin keskustassa sijaitsevaan toiseen liiketilaan vuokrasopimuksen, sillä yrityksemme kasvun näkökulmasta toisen toimipisteen avaaminen tuntui loogiselta seuraavalta askeleelta. Ajattelin että John S:n alkuperäinen liiketilamme toimisi oikein hyvin keskustan toimipisteen rinnalla.

John S:n rakennuksen kulmassa, Sky Beautyn liiketilan vieressä oli kuitenkin samaan aikaan vapautumassa isompi, toisen pitkäaikaisen vuokralaisen näyttävä liiketila.

– Olin himoinnut tuota tilaa aina! Kun Varman Asset Manager kertoi, että kulmatila olisi pian vapautumassa, tuntui, että sydän vuotaisi verta, nauraa Kröger-Kekkonen.

Isomman, mutta remontointia vaativan liiketilan vuokrataso tuntui aivan liian kalliilta, eikä investointi vaikuttanut mahdolliselta.

Kuva: Päivi Kröger-Kekkonen, Sky Beauty Oy

– Kyllä jokainen investointi on pienyrittäjälle erityisen tärkeä, sillä hutilyönteihin ei ole varaa. Toisaalta tiedostin koko ajan, että jos joku toinen sen liiketilan vuokraa, niin yksi unelmani romuttuu sitä sivusta seuratessa. Sitten kiinteistön Asset Manager Tarja Koskela soitti minulle ja totesi, että emmeköhän me tästä tilasta kuitenkin yhdessä neuvottelisi…

Sky Beauty muutti Kröger-Kekkosen haaveilemaan John S:n kulmaliiketilaan kesäkuun 2023 alussa.

– Kasvua me tällä muutoksella ilman muuta haemme, sillä emmehän me muuten olisi lähteneet näin isoon vuokratason korotukseen. Viimeiset vuodet on olleet aika erikoisia ja hankalia yrittää, mutta tämä investointi tehtiin palvelemaan yrityksen pitkän aikavälin suunnitelmaa. Olemme olleet vuokralaisina samassa kiinteistössä vuodesta 2006 lähtien ja visionamme on jatkaa uudistetuissa tiloissamme myös seuraavat 17 vuotta. En edes kuvittele vaihtavani paikkaa, Kröger-Kekkonen toteaa.

Unelmien hoitohuoneet syntyivät kellontarkassa remonttiaikataulussa asiantuntevan tiimin käsissä

Varma toteutti Sky Beautyn uuteen liiketilaan taloteknisen remontin, sillä tilassa tehdyt aiemmat ratkaisut olivat jo tulleet tiensä päähän. Liiketilaneuvotteluissa ja remontin suunnittelussa olivat alusta lähtien läsnä kaikki tarvittavat asiantuntijat. Visio hoitohuoneiden sijoittelusta ja toiveet tilan ominaisuuksista olivat Kröger-Kekkosella valmiina.

– Varman kanssa suunnitellessa aikaa ei haaskattu ylimääräiseen ihmettelemiseen, että onnistuuko jokin vai ei. Neuvotteluissa oli mukana heti koko tiimi, joka osasi välittömästi kertoa, missä menee viemäri ja mikä toiveistani on mahdollista toteuttaa ja mikä ei onnistu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kerroin mitä tilalta haluan, piirsin sen vielä paperille ja lähetin arkkitehdille, joka viilasi sitä tarvittavilta osin ja kaikki oli sillä selvää, kertoo Kröger-Kekkonen.

Liiketilan remontti eteni suunnitellusti ja yritys pääsi muuttamaan uusiin tiloihinsa halutussa aikataulussa.

– Luovutuskokouksessa kerroinkin, että kun me rakensimme toista liiketilaamme eri vuokranantajan kanssa, niin siellä mikään aikataulu ei pitänyt. Varman tiimillä kaikki oli kellontarkkaa ja itse asiassa monet asioista etenivät etuajassa. Se oli aivan hämmästyttävää.

Uuteen liiketilaan syntyi viisi Sky Beautyn unelmien mukaista hoitohuonetta. Kaikki ovat isoja ja äänieristettyjä tiloja, joista jokaisesta löytyy vesipiste, ilmastointi sekä huonekohtaisesti säädettävä valaistus.

– Meidän asiakkaamme ovat olleet aivan fiiliksissä uusista tiloistamme! Seitsemäntoista vuoden aikana ehtii kertyä melkoisen laaja kanta-asiakaskunta, ja nyt kun pitkään meillä käyneet asiakkaat ovat päässeet asioimaan näissä uusissa tiloissa, niin he kehuvat miten kaunista ja avaraa täällä on, iloitsee Kröger-Kekkonen.

Lisäksi Varma on uudistanut John S:n toimitilakiinteistön palveluita laajemminkin ja nyt kiinteistö toimii business centerin tavoin.

– Rakennuksesta löytyy nyt muun muassa kaikkia toimitilavuokralaisia palveleva lounasravintola sekä catering-palvelu. Lisäksi me vuokraamme säännöllisesti esimerkiksi kiinteistön vuokralaisten yhteiskäyttöön tarkoitettuja kokoustiloja, sillä järjestämme erilaisia tilaisuuksia, lanseerauksia sekä pop-up-tapahtumia kosmetiikan maahantuontiliiketoimintamme vuoksi, kertoo Kröger-Kekkonen toimitilakiinteistön arjesta.

Punatiilinen toimistokiinteistö John S, eli John Stenbergin ranta 2, sijaitsee Hakaniemen portin suulla Pitkänsillan päässä.

Varma asettaa toimitilavuokrauksen standardit korkealle

Sky Beautyllä on nyt kokemusta vuokraus- ja remontointiprosessista Varman lisäksi myös toisen vuokranantajan kanssa.

– Yrittäjyydessä on tärkeää oppia ja kasvaa koko ajan, jotta oma yrittäminen olisi jatkossa mahdollisimman helppoa. Arvostan todella paljon sitä, että yhteistyö kumppaneiden kesken on sujuvaa, joten tulevaisuudessa itse mietin kaksi kertaa mihin olen investoimassa ja kuka sen kiinteistön omistaa, kuvailee Kröger-Kekkonen sujuvan yhteistyön merkitystä.

– Varman kanssa ainut haaste on ehkä se, että kun kaikki on meidän pitkän yhteisen historiamme aikana sujunut niin hyvin, niin tästä on muodostunut itselle käsitys, että tämä on alan standardi. Monien mutkien ja vuosien kokemuksen kautta olen kuitenkin huomannut, että Varman Tarja Koskelan tiimi vain on ylivoimaisen joustava ja asiantunteva. En todellakaan vaihda pois Varmalta, tiivistää Kröger-Kekkonen kokemuksensa Varman vuokralaisena.

Vuokraisitko sinäkin seuraavat toimitilanne Varmalta?

Etsitkö uutta toimistoa tai liiketilaa Helsingistä? Varman toimitilahaku näyttää vapaat tilat nopeasti ja vaivattomasti.
 
Varman toimitilavuokralaisena saat suoraviivaista ja henkilökohtaista palvelua sekä työskentelet vastuullisesti kehittyvissä tiloissa – meillä on tutkitusti jo kaksi vuotta peräkkäin toimialamme tyytyväisimmät asiakkaat!

Löydä uusi toimitila itse tai kysy apua Varman Asset Managereilta

Kysy John S tiloista

Tarja Koskela

Asset Manager, toimitilavuokraus

Helsinki ja Espoo

Voisit olla kiinnostunut myös näistä