Pala tamperelaista rakennushistoriaa vai modernit toimitilat? Finlaysonin alue tarjoaa molemmat

Finlaysonin alueella Tammerkosken vierustalla kiinteistö
Perinteikkäällä Finlaysonin alueella on moderneja toimitiloja, jotka palvelevat erilaisia tarpeita. Lue, millainen paikka Finlayson on työskennellä.

Työeläkeyhtiö Varman omistama Finlaysonin vanha puuvillatehtaan alue, joka sijaitsee Tammerkosken kansallismaisemassa, on historiallisen arvonsa ja keskeisen sijaintinsa vuoksi erityisen haluttu toimitilakortteli Tampereella. Alueen plussia toimitilavuokralaiselle ovat historiallisen miljöön ja ainutlaatuisen rakennuskannan lisäksi modernit, vuokralaisten tarpeisiin muuntuvat toimitilat, monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta sekä helppo saavutettavuus kaikilla kulkuvälineillä.

“Valtaosa Finlaysonin alueen tiloistamme on toimistotiloja, joita löytyy kymmenen neliön kokoluokasta useamman tuhannen neliön toimistoihin asti.”

"Valtaosa Finlaysonin alueen tiloistamme on toimistotiloja, joita löytyy kymmenen neliön kokoluokasta useamman tuhannen neliön toimistoihin asti”, kertoo Asset Manager Kai Niinimäki Varmasta.

Tilamuutoksia vuokralaisten tarpeisiin

Toimitiloja tarvitaan edelleen, vaikka hybridityöstä on tullut valtavirtaa. Työnteon tapojen murros on kuitenkin käynnistänyt toimitilapäivityksiä myös Tampereella. Finlaysonin alueella huomio kiinnittyy erityisesti siihen, miten tilat toimivat yritysten arjessa. Toimitilakorttelin toimistoihin syntyy nyt paljon näppärän kokoisia, nimeämättömiä työpisteitä, eri kokoisia neuvottelutiloja ja puhelinkoppeja sekä helposti muuntuvaa tilaa. Useat yritykset tarvitsevat myös riittävän suuret, yhteiset tilat, johon koko henkilöstö mahtuu samanaikaisesti. Varma on toteuttanut Finlaysonin alueella vastikään tilamuutokset kahdelle vuokralaiselle, Finnparkille ja Sanoma Media Finlandille.

Finnpark muutti alueelle uutena vuokralaisena vuoden 2022 lopulla. Yrityksen tarpeisiin remontoitiin 1000 m2 toimistotila Media 54 -rakennukseen. Sijainti Tampereen keskustassa on Finnparkin toiminnan näkökulmasta optimaalinen.

“Lähellä on hyvät pysäköintimahdollisuudet ja iso osa tärkeistä yhteistyökumppaneistamme toimivat lähialueella. Lisäksi kohteen pitkä historia, laaja palvelutarjonta sekä omaleimaiset toimitilat vaikuttivat päätökseemme sijoittua alueelle. Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä Varman kanssa, joten myös sen osalta päätös oli helppo”, kertoo Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila.

“Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä Varman kanssa, joten myös sen osalta päätös oli helppo.”
Antti Marttila, toimitusjohtaja, Finnpark

Helmikuussa 2023 valmistui Sanoma Media Finlandin tilojen muutostyö, jonka keskeisenä teemana oli tunnistaa, millaiset tilat tukisivat parhaiten yrityksen moninaisia toimintoja, kuten Aamulehden toimitusta. Muutoksen myötä aiempaan isoon avotilaan lisättiin esimerkiksi erillisiä neuvottelutiloja, jotta toimitilasta saataisiin monitilatoimiston kaltainen.

“Uusi tilaratkaisu tukee paremmin muuttuneita työskentelytapoja. Vuorovaikutusta tukevia tiloja, kuten neuvottelu- ja vetäytymistiloja, on lisätty ja työpisteiden määrää vähennetty”, kuvailee Sanoma Media Finlandin kiinteistöjohtaja Kari Hintikka päivitettyjen toimitilojen tuomia mahdollisuuksia.

Lisää tilaa kokouksille ja tapahtumille

Kesällä 2023 alueelle valmistui uusi kokous- ja tapahtumakeskus Finlayson Meetings, joka vahvistaa ja uudistaa alueen palvelutarjontaa noin 600 neliömetrin kokoisen keskuksen muuntojoustavilla tiloilla ja ravintolalla.

”Uudella kokous- ja tapahtumakeskuksellamme haluamme vastata Finlaysonin alueen yrityksiltä tulleisiin toiveisiin ja tarpeisiin yritysten omia toimistotiloja täydentävistä ja tukevista kokous- ja tapahtumatiloista oheispalveluineen” kertoo Niinimäki.

Muuntautuvien uusien tilojen lisäksi yhteistyö Finlaysonin alueen muiden toimijoiden kanssa on tärkeä osa kokouspäivien suunnittelua ja monipuolisuutta. Alueen monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut sekä elämyspalveluntarjoajat voidaan hyödyntää kokous- ja tapahtumakeskuksen asiakkaiden käyttöön uudella tavalla.

Oletko kiinnostunut Finlaysonin alueen toimitiloista?

Kuvittele sopivampi toimitila. Kuvittelet Varman toimitilan. Jos olet kiinnostunut vuokraamaan toimitilat Finlaysonin alueelta, tutustu vapaana oleviin kohteisiimme tai ota yhteyttä Asset Manageriimme, joka osaa kertoa sinun yrityksesi tarpeisiin sopivista, vapautumassa olevista tiloista. Vaikka Finlaysonin alueella ei tyypillisesti ole kovin monia vapaita tiloja, vuokralaismuutoksia tapahtuu ja tiloja vapautuu säännöllisesti, koska vuokrattavia toimitiloja on yli sata. Jos muutto on yrityksessäsi ajankohtainen, lataa Varman toimitilahakijan opas ja saat varmasti parhaat vinkit toimitilatarpeisiin.

Katso Varman vapaat toimitilat Tampereella

Katso kaikki Varman vapaat toimitilat

 

Kysy Finlaysonin alueen tiloista

Kai Niinimäki

Asset Manager, toimitilavuokraus

Finlaysonin alue ja Turku

Voisit olla kiinnostunut myös näistä