Sara Hildénin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun ehdotukset nähtävillä

Tampereelle, Finlaysonin alueelle tulevan Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset on julkaistu verkossa. Kansainväliseen kilpailuun hyväksyttiin kaikkiaan 472 ehdotusta. Tuloksista kerrotaan aikaisintaan huhtikuussa.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kansainvälisen yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestävät alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa. Kilpailun järjestäjänä toimivalle työeläkeyhtiö Varmalle investointi uuteen taidemuseorakennukseen on ainutlaatuinen ja sen mahdollistaa tiivis yhteistyö Tampereen kaupungin ja Sara Hildénin Säätiön kanssa.

– Tuomaristo on ilahtunut suuresta määrästä ehdotuksia, ja paneudumme niihin kevään aikana. Kuten julkaistuista kilpailuehdotuksista huomaa, joukossa on hyvin monenlaisia ehdotuksia, joissa niin museorakennusta kuin kaupunkitilaa on lähestytty eri tavoin, kertoo arkkitehtuurikilpailun tuomariston puheenjohtaja Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Uusi museorakennus tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Tampereen kaupungin keskustassa. Tämän vuoksi kilpailun tuomariston laaja ja monipuolinen perehtyminen saatuun runsaaseen ehdotusten määrään on ehdottomasti tarpeen. Taidemuseon uudisrakennukselle aiottu alue rajautuu Kuninkaankatuun, Wilhelm von Nottbeckin puistoon, Polttimonkatuun sekä nykyiseen Pääkonttori-rakennukseen Finlaysonin alueella.

Kilpailuehdotusten lopullinen määrä poikkeaa hieman aiemmin ilmoitetusta. Teknisessä tarkistuksessa havaittiin useita ehdotuksia, joilla oli keskenään sama nimimerkki. Mukana oli myös ehdotuksia, jotka oli palautettu useampaan kertaan hieman eri nimimerkeillä, jolloin viimeisin määräaikaan mennessä saapunut versio on valittu arvosteluun. Yhdessä ehdotuksessa tekijätiedot tulivat ilmi ja ehdotus hylättiin.

Sara Hildénin taidemuseon perustehtävä on Sara Hildénin Säätiön omistaman korkeatasoisen suomalaisen ja kansainvälisen modernin ja nykytaiteen kokoelman esilläpito, tutkimus, säilytys ja hoito.

Lisätietoja

Kai Niinimäki

Asset Manager, toimitilavuokraus

Finlaysonin alue ja Turku

Voisit olla kiinnostunut myös näistä