Katajanokan Laituri

Katajanokanlaituri 4, 00160 Helsinki
Katajanokan Laituri on rakenteilla oleva puurakenteinen toimitalo, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Katajanokalla meren rannalla. Merkittävään kulttuuriympäristöön sijoittuvaan kiinteistöön tulee myös julkisia tiloja, jolloin se palvelee myös merellisestä sijainnista nauttivia kaupunkilaisia ja matkailijoita. Puurakenne sekä rakennuksen persoonallinen muotoilu toimivat vahvoina erottautumistekijöinä alueen muista kiinteistöistä.

Ympäristöarvoiltaan ja ilmastotavoitteiltaan edistyksellinen

Rakennuksen materiaalina käytetään talon päävuokralaisen, Stora Enson, massiivipuuelementtejä. Ilmastonäkökulmasta vastuullisesti kasvatetulla ja uusiutuvalla puulla on rakentamisessa paljon vahvuuksia. Toimitilassa on vuokrattavaa tilaa noin 16 000 m2. Stora Enson pääkonttorin ja hotellin lisäksi rakennukseen on kaavailtu toimitiloja yrityksille ja palveluntarjoajille. Katajanokan Laiturista valmistuu kaupunkikuvallisesti ympäristöönsä sulautuva toimitalo, joka on ympäristöarvoiltaan ja ilmastotavoitteiltaan edistyksellinen.

Hiilineutraalia rakentamista

Katajanokan Laituri -hankkeen kunnianhimoinen tavoite on rakentaa hiilineutraali toimitilarakennus, jonka tarvitsema energia on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energialähteillä. Jokaisen hankkeeseen osallistuvan osapuolen on sitouduttava tavoitteeseen alusta saakka. Rakennukselle tullaan hakemaan vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.