”Halusimme muuttaa vuokralaiseksi hyvämaineisen ja luotettavan kiinteistöomistajan tiloihin” – Muutto toimivampaan toimistoon toi työntekijät takaisin lähityöhön | Case: Silo AI

Kuvassa: Silo AI:n Office & Community Manager Kirsi Mustonen
Toimitilan sijainnilla oli keskeinen rooli Silo AI:n uuden toimitilan valinnassa. Uutta toimistoa kartoitettiin alusta lähtien nimenomaan Helsingin Kampista ja yrityksen tarpeisiin sopiva, aiempaa isompi tila löytyi Varman toimitilavalikoimasta.

– Meidän edellinen toimistomme oli tuntuvasti tätä uutta pienempi, noin 500–600 m2 pinta-alaltaan. Tila oli L-kirjaimen mallinen ja pohjaratkaisultaan lokeroinen, ja vaikka toimistomme sijaitsi kiinteistön ylimmässä kerroksessa, ei se ollut mitenkään kovin valoisa, kertoo Silo AI:n Office & Community Manager Kirsi Mustonen.

Silo AI:n uusi toimitila on Lapinlahdenkatu 1 C:n kiinteistön 6. ja 7. kerroksissa.

– Uutta toimistoa etsiessämme tiesimme, että tulemme kasvamaan tulevina vuosina, joten kasvatimme myös pinta-alaa merkittävästi. Tällä hetkellä tiloissamme on yli 1000 m2 ja ne sijaitsevat kiinteistön kahdessa ylimmässä kerroksessa. Nyt pohjaratkaisu on suorakaiteen muotoinen ja toimisto paljon aiempaa valoisampi ja toimivampi, kertoo Mustonen.

Vaikka remontti kesti vain muutaman kuukauden, Silo AI:n tila ehdittiin uudistamaan kokonaisvaltaisesti.

”Remonttivaihe ei tuntunut raskaalta, koska tiesin että lopputuloksesta tulee todella hyvä”

– Tulin itse töihin Silo AI:lle marraskuussa 2022, joten hyppäsin toimistoremontin ja muuton osalta suoraan liikkuvaan junaan. En ehtinyt työskennellä vanhassa toimistossa kuin viisi viikkoa, mutta näen silti selvästi, miten paljon toimivammat ja mukavammat nämä uudet tilat ovat, kuvailee Mustonen.

Uuden tilan vuokrasopimus Silo AI:n ja Varman välillä kirjoitettiin syksyllä 2022, ja remontti valmistui tammikuun lopussa 2023. Vaikka remontti kesti vain muutaman kuukauden, Silo AI:n tila ehdittiin uudistamaan kokonaisvaltaisesti.

– Uusien tilojen muutostyöt toteutettiin meidän toiveidemme mukaan, Mustonen tiivistää.

Silo AI:n edustajana Mustonen pääsi tutustumaan toimitilan uudistamiseen osallistuvaan tiimiin heti yhteistyön alussa. Intensiivisen remontin aikana yhteistyö oli tiivistä, mutta tutuiksi tulleiden ihmisten kanssa myös erittäin sujuvaa.

– Remontissa mukana olleet Varman yhteistyökumppanit muodostivat erinomaisen porukan. Me emme siis itse olleet valitsemassa urakoitsijoita projektiin, mutta olen sitä mieltä, että parempaa tiimiä ei meille olisi tähän voinut löytyä. Yhteistyö kaikkien maalareiden, timpureiden ja sähkömiesten kanssa sujui todella hyvin. Minulle tuli suoranaisia vieroitusoireita, kun uusi toimisto valmistui, sillä tuttu remonttitiimini hajosi eivätkä tilaa rakentaneet tekijät olleet enää mukana päivittäisessä elämässäni, nauraa Mustonen.

"Nyt ihmiset tulevat toimistolle selvästi useammin, sillä tilat sekä kollegoiden kohtaamisille että oman työn tehokkaalle tekemiselle ovat aiempaa paremmat."

Uusi, toimivampi toimitila on innostanut työntekijöitä palaamaan lähityöhön

Toimitilamuutto on lisännyt lähityön määrää sekä tuonut uudenlaista yhteisöllisyyttä Silo AI:n työntekijöiden keskuuteen.

– Meillä työntekijät voivat valita työskentelevätkö pääsääntöisesti toimistolla vai pääsääntöisesti kotona. Vanhalla toimistollamme väkeä kävi todella vähän mutta nyt ihmiset tulevat toimistolle selvästi useammin, sillä tilat sekä kollegoiden kohtaamisille että oman työn tehokkaalle tekemiselle ovat aiempaa paremmat.

Pääsääntöisesti toimistolla työskentelevillä Silo AI:n työntekijöillä on omat, merkityt työpisteet, kun taas vähemmän toimistolla käyvät työntekijät ottavat jonkin vapaana olevista flexideskeistä saapuessaan toimistolle.

– Toimistolla on mahdollista työskennellä myös esimerkiksi loungessa, baaritiskillä, sohvilla tai erilaisten kahvipöytien ääressä, eli työpäivän sisällöstä riippuen varsinaista työpöytää ei välttämättä edes tarvitse. Lisäsimme myös neuvottelutilojen määrää ja niiden lisäksi olemme tuoneet toimistoon eri kokoisia äänieristettyjä työtiloja, kertoo Mustonen uuden toimiston erilaisista työtiloista.

Silo AI:n uusissa tiloissa myös keittiö on paljon suurempi kuin edellisen toimiston kompakti kulmikas keittokomero. Keittiöstä haluttiin tehdä työntekijöiden arjessa oikeasti toimiva ja riittävän suuri tila, joten sen suunnittelussa kiinnitettiin huomioita myös käytännön yksityiskohtiin.

– Toimistojen keittiöissä on mielestäni usein aivan liian vähän tilaa roskille ja kierrätykselle – näin oli myös meidän aiemmassa toimitilassamme. Uuteen toimistoon en halunnut mitään hetkessä täyttyviä pieniä irrallisia ämpäreitä lattialle, kun toimistolla pyörii kuitenkin paljon ihmisiä päivittäin. Tämän tarpeen pohjalta me muokkasimme toimiston alkuperäisiä piirustuksia niin, että saimme keittiöön mahtumaan isot roskisvetolaatikot. Lopputuloksesta tuli niin hyvä, että rakennusliikkeen omistaja sanoi kopioivansa toteutuksen kaikkiin seuraaviin kohteisiin, kertoo Mustonen onnistuneesta ratkaisusta.

– Muutenkin tämä tila on muuntautunut matkan varrella hyvin. Olemme siirrelleet esimerkiksi huonekaluja arjessa hiukan eri järjestykseen jo useampaan kertaan ja aina tarpeen vaatiessa. Näin olemme saaneet tilaratkaisuja säädettyä tarpeen mukaan.

Uusissa tiloissa ehti jo käydä ikävä sattumus, kun myrskytuuli työnsi lukitsematta jääneen ikkunan auki yöllä ja jäädytti vesiputken. Mustonen mietti, että yhteistyöllä tästäkin selvittiin, vaikka vahingon sattuessa ei naurattanutkaan.

Luotettava ja hyvämaineinen kiinteistönomistaja tuo turvaa: ”aina jos on kysyttävää, niin vastaus löytyy nopeasti”

Uuden vuokranantajan valinnassa Silo AI kiinnitti huomiota myös kiinteistönomistajan maineeseen sekä referensseihin.

– Jo projektin alkuvaiheessa Varman Asset Managerista, Tarja Koskelasta välittyi sellainen kuva, että asiat kyllä hoituvat. Me myös halusimme muuttaa vuokralaiseksi hyvämaineisen ja luotettavan kiinteistöomistajan tiloihin. Varma on toimijana iso ja heillä oli tarjota referenssejä meille tutustuttavaksi, joten koimme saavamme tietynlaisen takuun, että varmalaisten kanssa hommat vaan toimivat, luonnehtii Mustonen.

Ja niin ne ovat toimineetkin.

– Kaikki yhteistyö Varman, isännöitsijöiden sekä urakoitsijoiden kanssa on hoitunut aivan ensiluokkaisesti. Varman Tarja Koskelan kanssa meillä on tosi hyvät välit ja töitä on mukava tehdä yhdessä. Alkukesästä tarvitsimme parkkipaikkoja, ja ne järjestyivät nopeasti parkkihallista. Myös isännöitsijän kanssa kaikki on sujunut mallikkaasti.

Silo AI:n työntekijämäärä on kasvanut vuoden 2023 alun toimitilamuuton jälkeen niin paljon, että ennen pitkää Lapinlahdenkatu 1 C:n tilat käyvät pieniksi.

– Tulemme tulevaisuudessa tarvitsemaan lisää tilaa, mutta emme ole muuttamassa tästä kiinteistöstä mihinkään! Toki se kerros, mistä lisätila meille saadaan, pitää ensin remontoida, mutta eihän se ole mikään ongelma, kun Varmalla on valmiina hyvä ja asiantunteva tiimi, tiivistää Mustonen ajatuksiaan tulevasta.

"Lisäsimme myös neuvottelutilojen määrää ja niiden lisäksi olemme tuoneet toimistoon eri kokoisia äänieristettyjä työtiloja."

Vuokraa yrityksenne seuraavat toimitilat Varmalta

Etsitkö uutta toimistoa tai liiketilaa Helsingistä? Varman toimitilahaku näyttää vapaat tilat nopeasti ja vaivattomasti.

Varman toimitilavuokralaisena saat suoraviivaista ja henkilökohtaista palvelua sekä työskentelet kehittyvissä tiloissa – meillä on tutkitusti jo kolmatta vuotta peräkkäin toimialamme tyytyväisimmät asiakkaat!

Löydä uusi toimitila itse tai kysy apua Varman Asset Managereilta.

Kysy tiloja Helsingin keskustasta

Tarja Koskela

Asset Manager, toimitilavuokraus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä