Työeläkeyhtiö Varma solmi vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 m2 toimitiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä

Ilmakuva kiinteistöstä Helsingin ydinkeskustassa
Työeläkeyhtiö Varma solmi marraskuussa vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 neliömetrin toimistotiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä Helsingin ydinkeskustassa. Parhaillaan peruskorjattavassa, vuonna 1939 valmistuneessa kiinteistössä on toiminut aiemmin Varman ensimmäinen pääkonttori.

Varma solmi Ålandsbankenin kanssa vuokrasopimuksen noin 2150 neliömetrin toimistotiloista Helsingin keskustassa sijaitsevasta toimistokiinteistössä marraskuussa. Täysin modernisoituun Varman omistamaan kiinteistöön Bulevardi 7 osoitteessa tulee Ålandsbankenin konttori asiakaspalvelutoimintoineen. Muutto uusiin toimitiloihin koskee kesällä 2022 noin 100 asiakasrajapinnassa ja tukitoiminnoissa työskentelevää Ålandsbankenin työntekijää.

– On erittäin hienoa saada Ålandsbanken vuokralaiseksemme upeaan Bulevardi 7:n kiinteistöön. Kiinteistössä on parhaillaan käynnissä laaja peruskorjaus, jossa säilytetään rakennuksen arvokas funkkistyyli. Tiloihin valmistuu kesällä 2022 noin 5800 neliötä laadukasta toimistotilaa sekä kahvila ja ravintola, sanoo Varman asset manager Tarja Koskela.

– Ålandsbankenin vahva kasvu jatkuu ja uudet, ajanmukaiset tilat mahdollistavat meille liiketoimintamme ja henkilöstömäärän kasvattamisen. Henkilökohtaiset pankkisuhteet ovat toimintamme ydin, ja uudet tilat tukevat asiakaskohtaamisia entistäkin paremmin. Uskomme, että myös tiimityöskentelymahdollisuudet kasvavat ja yhteisöllisyys korostuu uusissa tiloissa, sanoo Ålandsbankenin Suomen johtaja Anne-Maria Salonius.

Vuonna 1939 valmistuneessa Oiva Kallion suunnittelemassa Bulevardi 7- kiinteistössä sekä sen viereisessä Annankatu 18 -kiinteistössä toimi aiemmin mm. Varman edeltäjäyhtiön Eläke-Varman ensimmäinen pääkonttori. Vuonna 2008 kiinteistöön tuli vuokralaiseksi mm. Euroopan kemikaalivirasto ECHA, kun Varman pääkonttori muutti Helsingin Salmisaareen.

– Varmalla on käynnissä myös viereisen Annankatu 18 -rakennuksen muutostyö, minkä jälkeen Vanhan kirkkopuiston laidalle avautuu syksyllä 2022 uusi tasokas kokoushotelli Scandic Avenue, Koskela kertoo.

Vastuullisuus näkyy valituissa rakennusmateriaaleissa sekä energiamuodoissa.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,2 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuudellaan. Varmalla on noin 4200 vuokra-asuntoa ja noin 80 toimitilakiinteistöä ympäri Suomen.

Vastuullisena kiinteistönomistajana Varma huolehtii kiinteistöjensä energiatehokkuudesta ja on sitoutunut siirtymään päästöttömään sähköön vuoteen 2025 mennessä ja lämpöön vuoteen 2030 mennessä. Koko kiinteistösijoitussalkun osalta Varma tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä.

– Bulevardin peruskorjausurakassa on huomioitu Varman vastuullisuus- ja kiertotalousperiaatteet. Kiinteistössä käytetään tuulisertifioitua sähköä ja kiertolämpöä. Kohde tavoittelee Very good -ympäristösertifikaattia kiinteistöjen vastuullisuutta arvioivassa BREEAM-ympäristöluokittelussa, Koskela kertoo.

– Vastuullisuus on pitkään ollut osa Ålandsbankenin toimintaa ja se oli myös yksi merkittävä seikka toimitilaa valitessa. Seuraava suuri tavoitteemme on, että Ålandsbankenista tulee ilmastoneutraali. Siksi tulemme laajentamaan hiilipäästöjemme laskentatapaa, minkä vuoksi muutto ympäristön kannalta kestävään kiinteistöön oli tärkeää, Salonius kertoo.

Koskelan mukaan kiinteistöstä löytyy vielä vapaata toimitilaa erilaisiin toimitilatarpeisiin noin 240–480 neliössä, joita yhdistelemällä on mahdollisuus vuokrata myös suurempikin kokonaisuus.

– Bulevardi 7:n sijainti ydinkeskustassa tarjoaa lukuisia lounasravintoloita sekä kulttuuri- ja majoituspalveluita työhön, edustamiseen ja vapaa-aikaan. Lisäksi erinomaiset julkiset liikenneyhteydet tekevät liikkumisesta helppoa. Rautatieasemallekin on vajaan kilometrin matka, hän sanoo.

Tutustu Bulevardi 7 -toimitiloihin

Lisää tietoa löydät kohdesivulta:

Katso Bulevardi 7 sivu

 

Kysy Bulevardi 7 toimitiloista

Tarja Koskela

Asset Manager, toimitilavuokraus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä