Metsä Group Keilaniemen Porttiin Varman vuokralaiseksi

Valoisa ja avara aula, jossa korkealuokkaista puumuotoilua
Työeläkeyhtiö Varma ja Metsä Group ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen toimitilojen vuokraamisesta Espoon Keilaniemeen nousevasta Keilaniemen Portista. Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,7 miljardin euron kiinteistöomaisuudellaan. Vuokrattaviin kohteisiin kuuluu hotellikiinteistöjä, toimitiloja, liikekeskustiloja ja yli 4 400 vuokra-asuntoa.

Keilaniemen toimistokeskittymään sijoittuva Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta. Arkkitehtonisesti kunnianhimoisen rakennuksen rungon keskeinen materiaali on puu.

Metsä Groupin vuokraamat tilat kattavat noin 9 300 neliötä. Yhteensä vuokrattavaa tilaa rakennukseen tulee noin 17 700 neliötä. Rakennuksen toinen vuokralainen on CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, jonka kanssa Varma solmi vuokrasopimuksen kesällä. 

Lue uutinen: Varman uuden toimitilarakennuksen rakentaminen käynnistyi kesällä 2023 – Keilaniemen Portti tarjoaa uusia tiloja ainutlaatuisessa kiinteistössä

Keilaniemen Portin rakentaminen käynnistyi kesällä, ja rakennus valmistuu loppuvuodesta 2026

–Keilaniemen Portti on Varmalle poikkeuksellinen toimitilahanke, jossa panostamme työn viihtyvyyttä parantaviin tekijöihin ympäristönäkökulmia ja kiertotalouden periaatteita unohtamatta. On hienoa, että olemme löytäneet hankkeelle jo tässä vaiheessa pitkäaikaiset vuokralaiset ja luotettavat kumppanit. Tämä kertoo Keilaniemen Portin vetovoimasta. Toimitilamarkkinoilla on kysyntää korkeatasoisille tiloille, joissa panostetaan työntekijöiden viihtyvyyteen, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Sampsa Ratia sanoo.

Metsäteollisuusyhtiö Metsä Group käyttää tuotteissaan raaka-aineena uusiutuvaa luonnonmateriaalia puuta.

–Haluamme tarjota työntekijöillemme nykyaikaiset työskentelymahdollisuudet modernissa toimitilarakennuksessa. Puun käyttö Keilaniemen Portin keskeisenä rakennusmateriaalina sopii hyvin arvoihimme ja tekee kohteesta meille erityisen kiinnostavan. Hyvät liikenneyhteydet ovat henkilöstöllemme merkityksellinen asia, Metsä Groupin teknologiajohtaja Arto Lampinen sanoo.

Keilaniemen Portti sijoittuu liikenteen solmukohtaan  

Keilaniemen Portti sijaitsee liikenteen solmukohdassa Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyydessä Kehä I:n ja Länsiväylän vieressä.

Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT -liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia. Keilaniemen Portti tukee Varman tavoitteita saavuttaa hiilineutraali sijoitussalkku 2035 mennessä.

Vuokraa toimitilat Varmalta

Etsitkö uutta toimistoa Helsingin keskustasta tai Tampereelta, vai tarvitseeko yrityksesi toimivammat liiketilat esimerkiksi Jyväskylästä tai Hyvinkäältä? Toimitilahaku näyttää vapaat tilat nopeasti ja vaivattomasti.

Varman toimitilavuokralaisena saat suoraviivaista ja henkilökohtaista palvelua sekä työskentelet vastuullisesti kehittyvissä tiloissa – meillä on tutkitusti jo kolmatta vuotta peräkkäin toimialamme tyytyväisimmät asiakkaat!

Löydä uusi toimitila itse tai kysy apua Varman Asset Managereilta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä