Varman uuden toimitilarakennuksen rakentaminen käynnistyi kesällä 2023 – Keilaniemen Portti tarjoaa uusia tiloja ainutlaatuisessa kiinteistössä

Espoon Keilaniemi tarjoaa tulevaisuudessa entistä houkuttelevampia moderneja toimitiloja, sillä Varman uusimman, arkkitehtonisesti erityisen näyttävän toimitilakiinteistön rakennustyöt käynnistyivät kesällä 2023. Keilaniemen Portiksi nimetyn kohteen ankkurivuokralaiseksi tuleva CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy ja Varma ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen toimitilojen vuokraamisesta. Rakennus valmistuu syksyllä 2026 ja sen toimisto- ja liiketilojen vuokrasopimuksista neuvotellaan nyt.

Yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jonka rungon keskeisenä materiaalina on puu

Keilaniemen Portti poikkeaa muista Espoon Keilaniemen toimistokeskittymän rakennuksista mieleenpainuvan arkkitehtuurinsa vuoksi. Rakennuksen muoto maksimoi luonnonvalon pääsyn sisälle lattiasta kattoon ulottuvilla lasisilla ikkunoilla, joilla on tärkeä rooli työtilojen viihtyisyyden takaamisessa.

Ainutlaatuinen on myös kiinteistön rakennustapa. Keilaniemen Portin runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT-liittolaatasta ja teräspalkeista, ja julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Rakennus kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Valmistuessaan kiinteistö on siis yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jonka rungon keskeisenä materiaalina on puu.

Keilaniemen Portille tullaan valmistuessaan hakemaan kansainvälisellä BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia ja rakennuksen energialuokaksi tavoitellaan A-tasoa. Hanke tukee Varman tavoitteita saavuttaa hiilineutraali sijoitussalkku 2035 mennessä.

Tutustu kohteeseen

Tilasuunnittelun keskiössä tulevaisuuden työkulttuuri ja ajassa kestävät ratkaisut

Hybridityöajassa toimistoilta odotetaan koko ajan enemmän muuntojoustavuutta, erilaisessa käyttötarkoituksessa toimivia tiloja sekä innovatiivisia ratkaisuja. Keilaniemen Portin suunnittelussa on pidetty myös näitä näkökulmia pinnalla, joten rakennuksen tiloja on helppo muuntaa tulevaisuuden käyttötarkoitusten eläessä.

Rakentuvan kiinteistön ankkurivuokralaiseksi tulevan CSC:n toimitilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Tilat kattavat noin 7 500 neliötä. Vuokrattavaa tilaa Keilaniemen Portissa on yhteensä 17 700 neliötä.

– Uusi pääkonttorimme tarjoaa kasvavalle organisaatiollemme tarkoituksenmukaiset tilat. Toimiston tulee olla paras mahdollinen paikka tehdä työtä ja työympäristön tukea sujuvaa hybridiarkea. Kumppani- ja kohdevalintaamme ohjasivat vahvasti myös vastuullisuuteen liittyvät tekijät, CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski sanoo.

Keilaniemen Portin arkkitehtonisen vision ydin on puu ja korkealuokkainen muotoilu. Rakennuksessa käytetään puuelementtejä sisustusmateriaaleina niin aula- kuin toimistotiloissakin. Luonnollinen puu yhdessä rakennuksen ylempien kerrosten merinäköalan kanssa tulevat luomaan toimistoon poikkeuksellisen rauhallisen tunnelman.

Lukuvinkki: Hybridityö jatkaa voittokulkuaan, mutta mitä toimistoissa tapahtuu?

Lataa maksuton opas: Toimitilakustannukset ja hybridityö

Sijainti, sijainti ja sijainti – helppo saavutettavuus on toimitilakiinteistölle erityisen tärkeää

Vaikka paikkariippumaton työ on yleisempää kuin koskaan, on toimitilan sijainnin merkitys korostunut entisestään. Hybridityön mahdollisuus tukee osaajien rekrytoimista myös kauempaa, kunhan julkiset liikenneyhteydet ovat kunnossa. Toisaalta toimistopäivinä lounasravintolan antimet ja maistuvat kahvit työkavereiden kesken ovat tärkeitä lähityön vetovoimatekijöitä etätyöhön tottuneelle.

Keilaniemen Portin erinomainen sijainti mahdollistaa nämä kaikki. Kiinteistö rakentuu Keilalahdentien varteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen. Myös Raide-Jokerin päätepysäkki ja Keilaniemen metroasema sijaitsevat lähellä, joten julkisilla liikennevälineillä kulkeminen tulevaisuuden toimistokiinteistöön on sujuvaa. Työmatkaliikenteen päästöjen vähentämistä tuetaan myös rakennuksen kellaritiloihin ja pihalle sijoitettavan 400 polkupyöräpaikan avulla.

Lukuvinkki: Uudet toimitilat etsinnässä? Nämä viisi vinkkiä auttavat valinnassa

Voisit olla kiinnostunut myös näistä