Varman omistama Keilaniemen Portti vuokrattiin täyteen – uniikki arkkitehtuuri vetosi vuokralaisiin

Työeläkeyhtiö Varman rakennuttamaan Keilaniemen Porttiin on saatu pitkäaikaiset vuokralaiset. Kiinnostus toimitiloja kohtaan oli poikkeuksellisen runsasta.

Varman omistukseen tulevan toimitilakiinteistön Keilaniemen Portin toimitilat Espoon Keilaniemessä on vuokrattu täyteen. Investointipäätös hankkeelle tehtiin kesäkuussa, ja rakentaminen käynnistyi saman tien.

– Keilaniemen Portti kiinnosti yrityksiä paljon ja lopulta kiinnostuneita oli enemmän kuin pystyimme tiloja tarjoamaan. Olemme iloisia, että saimme vuokralaisiksi luotettavat kumppanit ja käynnistettyä rakennushankkeen haastavassa markkinatilanteessa, Varman Asset Manager Jenni Nivalainen sanoo.

Keilaniemen Portti poikkeaa ulkomuodoltaan muista alueelle nousevista toimitilarakennuksista. Keskeisiä vetovoimatekijöitä ovat olleet rakennuksen uniikki arkkitehtuuri ja joustavat ja tehokkaat sisätilaratkaisut, joilla on saatu toteutettua käyttäjien haastavatkin tilatarpeet. Keilaniemen Portti kohoaa 47 metrin korkeuteen, ja rakennuksen runkoon kiinnitetään puuverhous. Sisätilojen keskeinen sisustuselementti tulee olemaan puu ja aulaan sijoitetaan oikea elävä puu kiinteistössä työskenteleviä ja vierailevia ilahduttamaan.

Soupster ravintola uusin vuokralainen

Keilaniemen Portin toimistokäyttäjiä ovat Metsä Group ja CSC -Tieteen tietotekniikan keskus. Soupster ravintola vuokrasi kiinteistön keittiö- ja kahvilatilat ja tulee tarjoamaan laadukasta lounasta, catering- ja kahvilapalveluja kiinteistön vuokralaisille sekä muille alueella työskenteleville ja vieraileville.

– On poikkeuksellista, että kaikki vuokralaiset ovat tiedossa näin alkuvaiheessa rakentamishanketta ja pääsemme yhdessä kumppanien kanssa suunnittelemaan tiloja ja kiinteistön palveluita. Korkeatasoinen ravintolatoimija tukee työhyvinvointia ja on yksi vetovoimatekijä toimistolla työskentelylle. On tärkeää, että ravintola pystyy catering-palveluillaan vastaamaan asiakkaiden vaatimaan korkeaan palvelutasoon, Varman Jenni Nivalainen sanoo.

– Olemme erityisen iloisia päästessämme rakentamaan kiinteistön ravintolatarjontaa. Itse kiinteistö on ainutlaatuinen. Varma on arvojemme mukainen kiinteistön omistaja, joka arvostaa pitkäaikaisia kumppanuuksia ja kehittää toimintoja laatu ja luotettavuus edellä. Vuokralaisille ja ravintolan asiakkaille tulemme tarjoamaan Soupsterin suosituimman Dylan-lounasravintolan lisäksi eri sesonkeihin keskittyviä ratkaisuja ja asiakaslähtöisiä palveluita lounaasta cateringiin ja iltatilaisuuksiin, Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö sanoo.

Vastuullisuusnäkökulmat ja liikenneyhteydet vetovoimatekijöinä

Vastuullisuusnäkökulmat on otettu laajasti huomioon Keilaniemen Portin suunnittelussa. Rakennuksesta tehdään energian kulutuksen suhteen energiatehokas ja katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja ja viherkatto. BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatin lisäksi Keilaniemen Portille tullaan hakemaan työtilojen hyvinvointia edistävää Well-sertifikaattia, joka takaa muun muassa, että tilojen tekniset ominaisuudet, akustiikka ja ilman laatu vastaavat korkeatasoisia vaatimuksia.

Hyvät liikenneyhteydet ovat myös yksi keskeisistä vetovoimatekijöistä. Rakennus sijoittuu liikenteen solmukohtaan Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyyteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen. Hyvät liikenneyhteydet lisäävät julkisten liikennevälineiden käyttöä, ja näin vähentävät työmatkaliikenteen päästöjä.

Kiinteistössä on panostettu hyvään työntekijäkokemukseen ja sosiaalitilojen lisäksi työntekijöillä on pääsy spa-osastolle, joka pitää sisällään kuntosalin, saunan, höyrysaunan, ja kylmävesialtaan. Hyvillä pukeutumistiloilla ja rakennuksen sisätiloihin ja ulkopihalle sijoitettavilla 400:lla polkupyöräpaikalla varmistetaan, että työmatkapyöräilijöiden tarpeet on huomioitu.

 Espoon Keilaniemestä on muodostunut yksi Suomen halutuimmista toimistokeskittymistä, jota suosivat esimerkiksi useat pörssiyhtiöt pääkonttorinsa sijaintipaikaksi. Aalto-yliopiston välitön läheisyys Otaniemessä vahvistaa yhtiöiden ja opiskelijoiden välistä kanssakäymistä ja luo edellytyksiä korkeakouluyhteistyölle ja parhaiden osaajien rekrytoinneille tulevaisuudessa.

Uudiskohteiden osalta Varmalla on Keilaniemen Portin lisäksi rakenteilla Katajanokalle toimistotilaa ja hotelli, Katajanokan Laituri, sekä keväällä Pasilaan käynnistyvä tornitalohanke. Pasilan uudiskohde tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Pasilan aseman välittömään läheisyyteen ja tarjoaa modernia toimitilaa Helsingin nopeimmin kasvavalta alueelta. Pasilan kohteen ankkurivuokralainen on Elisa, jonka toimitilat rakentuvat uuteen kiinteistöön.

Artikkeli julkaistu alunperin täällä: Varman omistama Keilaniemen Portti vuokrattiin täyteen – uniikki arkkitehtuuri vetosi vuokralaisiin

Ota yhteyttä

Jenni Nivalainen

Asset Manager, toimitilavuokraus

Helsinki ja Espoo

Voisit olla kiinnostunut myös näistä