Hyvin suunniteltu monitilatoimisto ottaa huomioon erilaiset työn tekemisen mallit

Työtila, jossa pöytäryhmiä ja moderni sisustus

Työn muuttuessa entistä mobiilimmaksi toimiston tulee olla paikka, jossa viihdytään ja jossa kanssakäyminen sujuu luontevasti. Jos huonosti suunnitellussa tilassa ei pysty keskittymään, ihmiset viettävät mieluummin etäpäiviä kotisohvalla.

– On työnantajan etu, että ihmiset viihtyvät toimistolla, sillä ihmisten fyysinen kohtaaminen tuo yritykselle lisäarvoa, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Samassa tilassa tehdään töitä hyvin erilaisissa rooleissa ja osa joustavista toimistotiloista voi olla useamman yrityksen henkilöstön käytössä. Myös ihmisten käyttötarpeet ovat erilaisia ja ne vaihtelevat käsillä olevan tehtävän mukaisesti: osa tarvitsee kiinteän työpisteen, osa ”hot desk” -pistäytymispaikan. Avointen tilojen lisäksi tarvitaan hiljaisia tiloja; mahdollisuutta puhelimessa puhumiseen ja huone neuvotteluille.

Toimistojen seinien purkaminen ja ihmisten siirtäminen avokonttoriin ei ole kenellekään miellyttävä tai toimiva ratkaisu. Hyvin suunniteltu monitilatoimisto ottaa huomioon erilaiset työn tekemisen mallit ja mahdollistaa tilanteeseen sopivimman työskentelypaikan valinnan.

Sertifioidusti hyvä tila


WELL Building -standardi arvioi tilan kykyä edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. WELL-standardi auditoi sekä fyysistä tilaa (ilma, vesi, valo) että ympäristön viihtyisyyttä ja aktivointikykyä (mieli, ravitsemus, kuntoilu ja viihtyisyys).

WELL-sertifioituja rakennuksia tai toimistoja on Suomessa vasta muutama. Työeläkevakuutusyhtiönä Varma haluaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa ihmisten työkykyä. Esimerkiksi 2019 valmistuvaan Kalasataman Kampukseen tulee Keskon pääkonttorin rinnalle 10 000 neliötä muuntojoustavaa tilaa, joka sopii erikokoisille yrityksille.

– Panostamme yhteisöllisyyteen esimerkiksi Kalasataman Kampuksen kattoterassi on kaikkien talon käyttäjien käytössä. Siellä voi nauttia lounasta tai pitää ulkoilmapalavereja, Tomperi selventää.

– Fyysisessä tilasuunnittelussa ollaan jo aika pitkällä. Seuraava askel onkin miettiä, miten viihtyvyyttä voidaan parantaa, Tomperi kertoo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä