Kuusi syytä vuokrata Varmalta – tämän vuoksi meillä on toimitilamarkkinan tyytyväisimmät asiakkaat jo kolmatta vuotta peräkkäin

Vuosittain toteutettavan KTI Asiakastyytyväisyysvertailun mukaan Varman asiakkaat olivat vuonna 2023 toimitilavuokrausmarkkinan tyytyväisimpiä – nyt jo kolmatta kertaa peräkkäin. Tässä artikkelissa tiivistämme tärkeimmät syyt, miksi Varma menestyy asiakastyytyväisyystutkimuksissa vuodesta toiseen ja mistä taustatekijöistä saamamme positiivinen palaute erityisesti syntyy.

Asiakkaanamme saat henkilökohtaista palvelua matalalla kynnyksellä

KTI Asiakastyytyväisyysvertailussa me Varmassa olemme saaneet erityistä kiitosta sujuvuudesta ja palvelutasosta, asiakkaan kuuntelusta ja vuorovaikutuksesta sekä joustavuudesta. 

Taustalla on käytäntömme, jonka ansiosta jokainen vuokralaisemme neuvottelee vuokrasopimuksensa suoraan kohteena olevan toimitilakiinteistön oman Asset Managerimme kanssa. Koska Asset Manager myös tekee yhteistyötä vuokralaisen kanssa koko vuokrasopimuskauden ajan, muodostuu kommunikointi ja yhteydenpito luontevaksi jatkumoksi yrityksen tilojen strategisen kehittämisen kautta.

Lue asiakastarina: ”Halusimme muuttaa vuokralaiseksi hyvämaineisen ja luotettavan kiinteistöomistajan tiloihin” – Muutto toimivampaan toimistoon toi työntekijät takaisin lähityöhön | Case: Silo AI 

Jo projektin alkuvaiheessa Varman Asset Managerista, Tarja Koskelasta välittyi sellainen kuva, että asiat kyllä hoituvat. Me myös halusimme muuttaa vuokralaiseksi hyvämaineisen ja luotettavan kiinteistöomistajan tiloihin. Varma on toimijana iso ja heillä oli tarjota referenssejä meille tutustuttavaksi, joten koimme saavamme tietynlaisen takuun, että varmalaisten kanssa hommat vaan toimivat.
Kirsi Mustonen, Office & Community Manager, Silo Ai 

Kommunikointimme on suoraviivaista ja päätöksentekomme nopeaa

Tilamuutoksiin ja vuokriin liittyvissä kysymyksissä jo tutuksi tullut Asset Manager vastaa sinulle suoraan, eli Varman asiakkaana sinun ei tarvitse odottaa usean eri tahon hyväksyntää.

Jos etsit kokonaan uutta tilaa ja mieleisesi toimisto on jo vapaana, saamme vuokrasopimukset kuntoon ja tilan käyttöösi tarvittaessa hyvinkin ripeästi. Vuokralaisenamme voit aina keskustella kanssamme myös nykyisen tilasi kehittämisestä tai esimerkiksi lisätilan tarpeesta.

Lue asiakastarina: ”En todellakaan vaihda pois Varmalta!” – Unelmien liiketila rakentui tukemaan uusia kasvutavoitteita | Case: Sky Beauty 

Varman kanssa suunnitellessa aikaa ei haaskattu ylimääräiseen ihmettelemiseen, että onnistuuko jokin vai ei. Neuvotteluissa oli mukana heti koko tiimi, joka osasi välittömästi kertoa, missä menee viemäri ja mikä toiveistani on mahdollista toteuttaa ja mikä ei onnistu.
Päivi Kröger-Kekkonen, yrittäjä, Sky Beauty

Kaikki vuokraamamme toimitilat ovat myös omistuksessamme, joten pidämme niistä huolta

Koska omistamme toimitilakiinteistöt itse, haluamme myös pitää ne hyvässä kunnossa. Hyväkuntoiset, peruskorjatut ja siistit tilat ovat sekä meidän että asiakkaidemme etu.

Me Varmassa kehitämme kiinteistöjämme suunnitelmallisesti sekä investoimme tarpeellisiin, kiinteistön elinkaaren näkökulmasta järkeviin hankkeisiin. Vuokralaisen näkökulmasta tämä näyttäytyy suoraan hyväkuntoisina ja kehittyvinä tiloina, toimitilakiinteistön monipuolisina palveluina sekä toimivina isännöinti- ja huoltopalveluina. 

Lukuvinkki: Millaiseen toimitilaan sitoutua tuleviksi vuosiksi? Toimitilatarpeiden ennakointi haastaa nyt yrityksiä 

Toimitilavuokralaisemme ovat tutkitusti alan tyytyväisimpiä

Vuoden 2023 KTI Asiakastyytyväisyysvertailussa Varma sijoittui vertailun kärkijoukkoon tutkimuksen kaikilla osa-alueilla ja Varman kokonaisasiakastyytyväisyys oli jo kolmatta vuotta peräkkäin vertailun paras.

Varman vuokralaisten nettosuositteluaste (NPS) vuonna 2023 oli 64 %, kun koko vertailuaineiston keskiarvo oli 36 %. Jo aiemmin mainitun joustavan ja asiakaslähtöisen palvelun lisäksi myös yhteydenpidossa, tiedottamisessa, joustavuudessa, reagoinnissa ja nopeudessa Varma päihitti vertailuaineiston.

Olemme erityisen kiinnostuneita asiakastyytyväisyysvertailun tuloksista myös oman työmme kehittämisen kannalta. 

Lue asiakastarina: ”Ei meidän pitänyt edes avata uutta ravintolaa, mutta oikea tila vain osui kohdalle!” | Case: Sekel Bar & Restaurant 

Itse pidän Varmasta vuokranantajana, sillä yritys huolehtii vuokralaisistaan ja ymmärtää rehellisen yhteistyön merkityksen. Jos heiltä löytyy tulevaisuudessakin jokin sopiva liiketila, niin ehkä me perustamme seuraavan ravintolamme siihen.
Linda Stenman-Langhoff, Sekel Bar & Restaurant

Varma on vakavarainen ja luotettava vuokranantaja

Kun maailman markkinat horjuvat, Varman tukeva kivijalka kantaa.

Rakennusalan viime vuosien taloushaasteet ovat saaneet paljon palstatilaa, joten ymmärrettävästi myös kiinteistöomistajan vakavaraisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota. Vuokranantajan velkaantuneisuuden vaikutukset heijastuvat vuokralaisiin kolmella tavalla:

  1. kiinteistön palvelut, tilojen kunto ja ylläpito heikkenevät, kun vuokranantajan kassa ei riitä tarvittaviin investointeihin
  2. toimitilakiinteistö myydään uudelle omistajalle, joten toimitilan vuokranantaja vaihtuu
  3. suunnittelupöydällä olevaan uudisrakennukseen tehty vuokrasopimus saattaa peruuntua, kun hanke ei toteudukaan. 

Varman kiinteistösijoitustoiminnan keskiössä ovat pitkän aikavälin investoinnit, jonka ansiosta meillä on myös pitkäkestoisia vuokrasuhteita.

Lukuvinkki: Kiinteistönomistajan talousvaikeudet vaikuttavat myös toimitilavuokralaisen arkeen – millainen on vakavarainen vuokranantaja? 

Varma on kotimainen toimija, jonka sijoitustoiminnalla on yhteiskunnallinen tarkoitus

Varman perustehtävä on eläkkeiden turvaaminen, joten me myös huolehdimme sijoituskohteistamme siten, että asiakkaiden haltuumme uskomat eläkevarat ovat turvassa. Elinkaariajattelun myötä kiinteistöjä kehittämällä vastaamme vuokralaisten tarpeisiin mutta samalla me huolehdimme vuokrauksen tuottamasta kassavirrasta. Vuokralaisenamme sinä osallistut omalta osaltasi suomalaisen työeläkejärjestelmän ylläpitoon.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 980 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2023 Varman maksutulo oli 6,5 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 7,1 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli 2023 lopussa 59,1 miljardia euroa.

Julkaisemme tulostietomme vuosineljänneksittäin. Lue tuoreimmat täältä 

Vuokraa yrityksenne seuraavat toimitilat Varmalta

Etsitkö uutta toimistoa tai liiketilaa? Varman toimitilahaku näyttää vapaat tilat nopeasti ja vaivattomasti.

Varman toimitilavuokralaisena saat suoraviivaista ja henkilökohtaista palvelua sekä työskentelet kehittyvissä tiloissa – meillä todella on tutkitusti jo kolmatta vuotta peräkkäin toimialamme tyytyväisimmät asiakkaat!

Löydä uusi toimitila itse tai kysy apua Varman Asset Managereilta. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä